Håller du på med affiliate marketing? Då kan aktier och fonder vara för dig

Det är lätt och se att det finns en betydande “overlap” mellan de som sysslar med affiliate marketing (och hänger på #affiliatese) och de som sysslar med aktier och fonder (tänk #finanstwitter eller #pratapengar). Det här tycker jag är superkul som affiliate. Jag har hållit på med affiliate marketing sedan 2017 men har först i februari i år börjat lära mig mer om hur det funkar med aktier och fonder. I det här inlägget går jag in lite mer på hur man kan komma igång på börsen.

Det finns förstås en viss skillnad på aktier och fonder.

  • Som aktieägare så äger man ju en ägarandel i ett företag och blir genom aktieköpet en liten delägare i företaget.
  • En fond däremot består av ett antal värdepapper, vilket i sin tur kan vara aktier eller andra typer av värdepapper. Medans du själv brukar rodda dina aktieaffärer så styrs en fond av en fondförvaltare. Till sin hjälp har fondförvaltaren även analytiker och andra som kan komma med värdefull input och insikter som är av värde för investeringarna.

Det finns också något som heter aktiefonder, något som du kan läsa mer om på sajten Digital inkomst.

Låt dina affiliateintäkter börja jobba – dra nytta av ränta på ränta effekten

När jag först började med affiliate så gick alltid de första intäkterna från min sajt rätt ned i plånboken. Det var ju superkul och kändes spännande att kunna få in en extra slant “passiv”, även fast som vi som affiliates vet att just ordet passivt i passiv inkomst kan diskuteras.

Seda en tid tillbaka har jag dock börjat lägga undan en del av dessa intäkter i aktier och fonder. Jag hoppas kunna dra nytta av ränta på ränta effekten, eller sammansatt ränta som det också kallas.

Jag är definitivt en nybörjare på Avanza, men framöver kanske jag kommer skriva lite mer om aktier här på Search and Convert.

Lämna en kommentar